2017. gada 9. februārī notika ikgadējā arodorganizācijas biedru sapulce

Tā bija noorganizēta 3 daļās.

Pirmajā daļā notika interesanta lekcija „Sarunas par cilvēku tipiem”, ko vadīja socionomikas eksperte Evija Čeprova. Katrs no klātesošajiem varēja sevi pārbaudīt kādam cilvēku tipam viņš atbilst. Lektore atzina, ka no dalībniekiem lielākā daļa pieder intravertam tipam. Tirdzniecībai gan labāk derot ekstravertais tips, jo dara un runā konkrēti, bez liekvārdības.
Pieņemot darbā, nekādas šāda veida aptaujas netiek veiktas,tāpēc esam labi ,kādi esam. Lekcija bija izzinoša un interesanta,visiem patika ko jaunu par sevi uzzināt.

Otrajā daļā arodkomiteja sniedza pārskatus par savu darbību un naudas līdzekļu izlietojumu 2016. gadā. Arodkomitejas prioritātes bija biedru darba tiesību un interešu aizstāvība sociālajā dialogā ar darba devēju, jaunu biedru piesaiste, biedru apmācība un ekskursiju organizēšana. Arodkomiteja bija ievēlēta un darbojās 6 cilvēku sastāvā. Arodkomitejai notika 6 sēdes. Arodkomiteja pēc iepriekšējās sapulces uzņēmuma vadībai iesniedza jautājumus un ierosinājumus. 2016. g. 7. aprīlī tika noorganizēta paplašināta arodkomitejas tikšanās ar Personāla vadības departamenta direktoru RAITI APINI, kurā tika sniegtas atbildes uz arī vēl citiem darbiniekus interesējošiem jautājumiem. 2016. g. 8. decembrī notika arodkomitejas un citu interesentu tikšanās ar MAXIMA valdes priekšsēdētāju ANDRI VILCMEIERU un Personāla vadības departamenta direktoru RAITI APINI. Tika atzīmēts, ka arodkomiteja ir pieprasījusi uzņēmuma vadībai straujāk celt visu veikalu darbinieku darba samaksu, summētā darba laika uzskaites periodu samazināt no 3 mēnešiem uz 1 mēnesi un nodrošināt pilnas darba stundas mēnesī visiem darbiniekiem, kuri to vēlas.

Lai iesaistītu jaunus biedrus, darbojas mājas lapa, kur viegli iestāties arodbiedrībā, bija izveidots MAXIAO profils arī „facebook”, tika noorganizētas 3 tikšanās ar potenciālajiem biedriem Rīgas veikalos.

Arodkomiteja visu gadu arodbiedrības biedriem sniegusi neskaitāmas juridiskās konsultācijas darba tiesību jautājumos. Rezultatīvas atbildes uz interesējošiem jautājumiem saņēmuši arī daudzi Maximas darbinieki, kuri nav AB biedri.

Jūnijā divu dienu seminārā “4 multinacionālo tirdzniecības uzņēmumu arodorganizāciju kapacitātes stiprināšanu” piedalījās arī 4 MAXIMA arodbiedrības biedri. Semināra dalībnieki un vēl vairāki citi biedri pēc izvēles noskatījās arī izrādes Dailes teātrī un Operā.

20. jūlijā arodorganizācijas biedriem tika noorganizēta ekskursija pa Zemgales pilīm, kurā piedalījās 19 biedri un 2 ģimenes locekļi

Savukārt augustā citas arodorganizācijas biedriem noorganizētajai divu dienu ekskursijai uz Lietuvu „Nemunas ielejas pilis un Birštonas kūrorts” pievienojās 4 MAXIMA biedri.

Novembrī tika noorganizētas ekskursijas ar gidu uz rekonstruēto Latvijas Nacionālo Mākslas muzeju.

Sapulcē tika nolemts, ka arodkomiteju turpinās vadīt līdzšinējā priekšsēdētāja ANNA UMBROVSKA un viņas vietniece INESE RĒDLIHA. Arodkomitejas 6 pārstāvjiem vēl pievienojās aktīvs kolēģis no Valmieras.

Tika nolemts, ka tiks turpināta tikšanos organizēšana arī 2017. gadā ar veikalu darbiniekiem viņu pusdienas pārtraukumu laikā ne tikai Rīgā, bet arī reģionos.

Tāpat tika atbalstīts priekšlikums organizēt ekskursiju „Ar lavandu smaržu uz sudraboto Limbažu pusi” 2017. g. 19. jūlijā un pievienoties citas arodorganizācijas trīs dienu ekskursijām uz DienvidPoliju augustā (precīzas informācijas sekos).

Par Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības 7. kongresa delegātēm tika ievēlētas ANNA UMBROVSKA un INESE RĒDLIHA.

Trešajā daļā Personāla vadības departamenta direktors RAITIS APINIS sniedza informāciju par no šā gada 1. marta sagaidāmajām darba samaksas izmaiņām.

Jums varētu patikt arī...