GRODNO 2019

Ilgi nevarējām vienoties – uz cik dienām braucam ekskursijā? Pēc ilgas komunicēšanās tomēr nolēmām kopā atpūsties divas dienas Baltkrievijas pilsētā Grodno un apskatīt visu ekskursantu iecienīto atpūtas parku(tā domāju) Korobčiki.
Lai vairāk laika būtu atpūtai un apskatēm,tūroperators piedāvāja izbraukt vēlu vakarā. No rīta visi sabirām kafejnīcā uz brokastīm. Pēc nelielas iestiprināšanās,lielo miegu no acīm izberzējuši,devāmies Grodno pilsētas apskatē. Visas ievērojamākās un skaistākās vietas mums izrādīja ļoti zinoša un laipna vietējā gide. Kārtīgi izstaigājušies,pabirām kur kurais papusdienot vai papētīt baltkrievu cenas,un šo to ciemkukulī atvest mājiniekiem un draugiem. Daudzi vēl bildēs iemūžināja parkos ar paceltu roku aicinošo Ļeņinu,kādas interesantas ēkas,aci iemeta muzejā…

Tālāk ceļš veda uz tūristu iecienītu objektu – Augustovas kanāli. Tiešām – kanāls plats un dziļš,robežojas ar Poliju. Kuģītis mūs izpeldināja ,lai varam apskatīt skaisto apkārtni,tad lēni apgriezās un līdz slūžām. Te interesantākais,ka ,esi ieslodzīts uz kuģa, no abām pusēm slūžas slēgtas un ūdens līmenis krītas un krītas,līdz tiekam brīvībā tālāk pa kanālu uz priekšu. Te jau cita ainava – gadās pa ūdensrozei,zivtiņas spriņģo,kāda izbiedēta pīle paceļas spārnos…Interesanti vērot arī no cita skatu punkta.

Mazliet noguruši,karsts tomēr, dodamies uz mūsu naktsmītni. Tā ir liela atpūtas bāze ar plašu teritoriju āra atpūtai.Mazliet atvēsinājušies,ārā satiekamies un runājam par turpmāko vakara daļu.Tā kā pie vienota mērķa nenonākam,tad katra kompānija atrod savu stūrīti un atpūšas pēc sava prāta. Tas ir viens no bēdīgiem momentiem katrā mūsu kopā sanākšanā,ka negrib meklēt kopīgu risinājumu mūsu visu problēmām. Bija pat tādi,kas teica – mums savas problēmas,jums savas! Tad jājautā,kāpēc mēs vispār esam vienā organizācijā?

Kārtīgi izgulējušies- luksus,jo katrs savā numurā!,pabrokastojam un aidā! uz atpūtas parku Korobčiki.
Te mūs sagaida jauns,skaists,interesants tautas tērpā tērpts gids. Visu detalizēti izstāsta,parāda un tad dod brīvu laiku ,lai varam labāk visu apskatīt. Nu teritorijā ar 16 ha ir ko redzēt- daudzie dīķi, smēde, kokgriezēju namiņš, pastaigājas eksotiski putni un dzīvnieki,aiz kokiem paslēpusies partizānu nometne( izslāpušos pacienā ar 50g viņu dzēriena). Baudījām šo visu pēc sirds patikas.

Paldies baltkrievu gidiem par interesantām ekskursijām un stāstiem!
Paldies mūsu gidei Santai par izturību, organizēšanu, dzelzs savaldību!
Paldies kolēģiem ,kuri prot novērtēt mūsu kopdarbošanos! Par izturību!
Paldies arī 2 cēsiniecēm,kuras ,lai kā centās pārbaudīt kolēģu nervu sistēmu,tad tomēr Rīgā pašas *uzsprāga* Mīļās,laiks pārdomām!

Apkopojumā- ekskursija un redzētās vietas- skaisti! Naktis atstāsim miegam un brauksim pa dienu! Vairāk kopības!
Kolēģi,kuri atpūtu saprot ar 40* pār mēru,labāk palieciet mājā,lai citiem būtu iespēja būt priecīgiem!

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *