PATĪKAMS PASĀKUMS-MAXIMAS AO LABĀKĀ ŠOGAD!

   15.novembrī notika patīkams pasākums LBAS telpās Bruņinieku ielā – “LABĀKĀ ARODORGANIZĀCIJA 2017″apbalvošana.Kāpēc mēs saņēmām ATZINĪBAS RAKSTU?

Par šo visu:

LTDA_Maxima
   MAXIMAS AO dibināta 2010.gada 5.maijā,visu iepriekšējo gadu laikā apvienojot ap 350 biedru no Rīgas un reģioniem.
Kadru mainība ir liela,tāpēc arī biedru skaits te palielinās,te sarūk.Šobrīd esam ap 120 biedru.Pēdējā gada laikā vien pievienojušies 52 biedri.Apmēram ceturtā daļa biedru ir ar stāžu – 5 gadi.

    Mūsu galvenais uzdevums ir – visu darbinieku darba tiesību un interešu aizstāvība.
Organizējam AO biedru izglītošanu dažādos jautājumos semināru, sapulču veidā. Organizējam saviem biedriem atpūtas pasākumus ekskursiju,muzeju,izstāžu ,teātru apmeklējumu veidā.

   MAXIMA SIA arodorganizācijas panākumi:

         * 2015.gada 19.martā noslēgts pirmais koplīgums,kurš sekmīgi darbojas.Esam gatavi slēgt otro koplīgumu ar jau būtiskiem uzlabojumiem.

         * Arodorganizācijas vadībai ir labvēlīga sadarbība ar uzņēmuma vadību.Aktuālos un problēmjautājumus operatīvi risinām kopā ar Personāla vadību.Esam iesnieguši izskatīšanai jautājumu un gaidām apstiprinājumu par atteikšanos no nepilnā summētā darba laika un pāriet uz viena mēneša pārskata periodu esošo trīs mēnešu perioda vietā.Tā pret mūsu darba specifiku un darbiniekiem būtu tikai godīga attieksme.Arodbiedrības attieksme šajos jautājumos ir ļoti neatlaidīga.

        * Periodiski rīkojam tikšanās veikalos Rīgā un reģionos.Informējam par arodbiedrības nozīmi un lomu darbinieku vidū.

        * Regulāri tiek rīkotas tikšanās ar lektoriem un AO juristu par izmaiņām vai jaunumiem darba likumdošanā,darba aizsardzībā.Bija interesanta tikšanās par tēmu -“Cilvēku tipi”,ko tirdzniecības sfērā ir nepieciešams zināt,esot nepārtrauktā saskarsmē ar pircējiem.Izzinājām arī savu raksturu un pie kāda tipa kurš pieder.

        * Darbojas arodorganizācijas mājas lapa www.maxiao.lv, kurā var uzzināt jaunumus un saņemt atbildes uz sev interesējošiem darba jautājumiem. Aizpildot anketu var ērti iestāties AO.

        * Katru gadu vasaras mēnešos rīkojam vismaz vienu kopēju atpūtas ekskursiju uz vietu ,kur nolemj AO padome sapulcē.Var iesniegt priekšlikumus,kurus izskata un kopīgi pieņem lēmumu.Dalības maksa parasti ir ļoti minimāla,pārējo sedz AO. Esam bijuši skaistā divu dienu ekskursijā uz Igauniju,vienas dienas uz Zemgales pilīm,uz Rundāli, šogad bijām pa Limbažu pusi. Rudens pusē bijām uz Gaismas Pili,Nacionālo Mākslas muzeju.Vēl priekšā izrāde ar R.Paula mūziku Krievu Drāmas teātrī.

        * Atbildam, sniedzam padomus un palīdzam risināt dažādus jautājumus darbiniekiem ,kuri NAV arodbiedrībā.
Piemērs: Kāda darbiniece ziņoja par problemātisku situāciju un pārkāpuma pazīmēm savā veikalā.AO ieteica rakstiski griezties pie uzņēmuma vadības.Vadība operatīvi veica pārbaudi,kurā apstiprinājās darbinieces minētie fakti.Par šādu atbildīgu rīcību uzņēmuma vadība izteica darbiniecei pateicību.
 
      Tā mēs strādājam.

Jo vairāk būsim, jo ātrāk sasniegsim savus izvirzītos mērķus.Nevajag gaidīt ,kamēr citi izdarīs tavā vietā,līdzdarbojies un “augļi”būs vēl saldāki!

Jums varētu patikt arī...