HIIUMAA un HAAPSALA 2015 g jūlijs

Iepriekšējā (2015 g) gada ekskursijā uz HIIUMAA un HAAPSALU ir palikuši daudz skaistu un neaizmirstamu iespaidu.
Pa ceļam no Rīgas apskatījām ļoti lielus apsūnojušus akmeņus ,kuri saglabājušies no lielajiem šļūdoņa laikiem.
Savdabīga vieta – KRUSTU mežs ,kuru izsenis apdzīvoja zviedri ,bet kara laikā viņus izsūtīja. Daudzi aizbēga pār jūru uz Zviedriju ,atstājot te piemiņas krustiņus no jebkā.
Nakti pavadījām skaistā viesnīcā ar basainu un saunu .Pēc dienas pastaigām labi noderēja gan pirts,baseins,sauna. No rīta spirgti atkal ceļā ,atvērti jauniem iespaidiem.
Lielais TANHENAS zemes rags un bāka.Te gara SAARETIRP zemes strēle ieiet jūrā ,bet pie paša krasta piemineklis kuģa ESTONIA bojā gājušajiem. Zvans zvana ikreiz ,ja sasniedz vēja balles tik ,cik bija avārijas brīdī.
Mums bija skaists gājiens gar jūru ,klausoties gides stāstījumā līdz pat SAARETIRP zemes strēlei.Te visapkārt ir kadiķu mežs un ļoti ļoti daudz gan sīku ,gan lielu akmeņu. Pamielojāmies ar kadiķogām ,kuras ļoti garšo arī šeit dzīvojošajiem briežiem . Pašus gan neizdevās ieraudzīt (slēpjoties).
Pabijām senā vilnas apstrādes fabrikā ,kura arī šobrīd darbojas un var nopirkt tīras vilnas izstrādājumus.
Saglabājies vecais 216 m garais koka perons no Pētera 1 laikiem ar veco vilcienu parādi.
Var iekāpt pat vilciena kabīnē!
Pa HIIUMAA promenādi savulaik pastaigājusies krievu inteliģence un P. Čaikovskis tieši te esot sacerējis savu 6. simfoniju. Vieta vilinoša,domu un fantāziju raisoša -rožu smaržas un jūras šalkas…
Pilni jaunu emociju,enerģijas un iespaidu -atkal pie darba!

Jums varētu patikt arī...